Ječmenova trava

Zdi se, da je ječmenova trava še ena izmed novih super živil pa ni. Uživali so jo že Egipčani pa tudi Vikingi in Rimljani. Zakaj? Ker je bogata z vitamini in minerali, vsebuje jih kar 50 vrst. Kaj pa sploh je ta čudežna ječmenova trava? Ječmenova trava raste na naših tleh in gotovo ste že vsi slišali za ječmen, ki se ga uporablja pri pripravi enolončnic in solat. To, da je rastlina avtohtona je odlična novica, saj to pomeni, da nam je ni potrebno uvažati iz drugega konca sveta, ampak raste pri nas, kar je boljše tako za okolje, kot za naše denarnice.

Ječmenova trava se v trgovinah prodaja v obliki praška. Čeprav se sliši predelano, je to pravzaprav dobro, saj s tem podaljšamo rok uporabe. Zato pazite, da ji niso primešano konzervansi za podaljševanje roka uporabe, ker so pravzaprav nepotrebni. Najboljša ječmenova trava je sušena pri temperaturi okoli 40C in ji niso primešane druge pomožne stvari. Tako se je tabletam najboljše izzogniti, ker vsebujejo ravno to, pomožna sredstva, da držijo prah v obliki tablete.

Vse lepo in prav, ampak kaj bo zdaj ta ječmenova trava, ki je tako zelo zdrava naredila zame? Kot že omenjeno vsebuje veliko vitaminov in mineralov in tako skrbi za vaš imunski sistem. Je odlična za razstrupljanje telesa in za vašo prebavo, kar je problem mnogih v današnjem svetu hitre prehrane. Je nepogrešljiva za vse vegetarijance, saj je bogata z vitaminom B12. Če niste samo vegetarijanec ampak celo vegan, naj vam povemo, da vsebuje tudi ogromno kalcija, ki ga vi zagotovo potrebujete, saj ne uživate mlečnih izdelkov. Kalcija ima kar 11x več kot kravje mleko.

Smo vas navdušili nad njo? Kupili ste ta čudežni prašek, kaj pa zdaj? Kako ga jemati? Priporočena dnevna količina so 3 čajne žličke na dan. Prašek lahko vmešate v čaj, sok ali smoothie. Načeloma jo lahko uživajo vsi, le tisti, ki jemljete anti-koagulante, se morate posvetovati z zdravnikom, ker vsebuje veliko vitamina K.

Jecmenova trava