Vitamin C

V kolikor želite okrepiti imunski sistem in telesu ponuditi najboljši antioksidant, ki deluje v boju proti mnogi obolenjem, je čas, da začnete uživati dodatno vitamin C. poleg krepitve imunskega sistema, pospešuje tudi celjenje ran, deluje tudi kot antihistamini in sodeluje tudi v drugih procesih presnove.

Na nek način podaljšuje življenje, varuje sivo mreno, lajša prehlad in je tudi odlična preventiva proti rakavim obolenjem. Vsekakor lahko rečemo, da blagodejno deluje na celotno naše telo. Pomanjkanje vitamina c se najprej kaže z izpadanjem zob, vnetjem dlesni, tudi z motnjami v rasti in v tvorbi kosti.

Tako se priporoča, da so vsakdanji prehrani dodaja vitamin c. Kljub temu, da se prehranjujemo uravnoteženo, v telo morda ne vnesemo zadostne količine vitamina c in je tako dobro, da ga dodamo v obliki prehranskih dopolnil. Vsak vitamin je seveda pomemben za telo in pomanjkanje katerega od teh lahko privede do raznih bolezenskih stanj. Vsekakor pa pri c vitaminu gre za vitamin, ki je izredno pomemben in s pomočjo tega lahko preprečimo mnoge bolezni. Ob ugotovitvi, da nam ga morda primanjkuje, se vsekakor priporoča dodaten vnos, pa tudi, že preventivno se lahko odločimo za uživanje tega.

Vitamin C ščiti tudi pred oksidativnim stresom, ki je vsekakor v današnjem času zelo pogost. Pojavlja se v različnih oblikah in povzroča različne težave. Pripomore tudi k normalnemu delovanju živčevja in zelo pomembno, odlično krepi naš imunski sistem. Že slednje je dovolj dober razlog, da ga uživamo. Na naše zdravje in telo vplivajo različni dejavniki in zunanjega okolja in seveda predvsem tisto, kar vnašamo v telo.

Velikokrat se niti ne zavedamo, da telo zastrupljamo na razne načine, nehote mu delamo škodo in, ko je okrnjeno naše zdravje, se seveda trudimo najhitreje vzpostaviti ponovno ravnovesje. Velikokrat nam lahko to uspe že s pravim izborom raznih vitaminov in drugih prehranskih dopolnil, naravnega izvora oziroma le iz ekološke obdelave.